Nota de premsa Tasta la llavor 2019

Nota de premsa TASTA LA LLAVOR 2019

Després de ploure la nit anterior, el matí es presenta amb boira alta, amb motiu de la humitat que es condensa al cul de la plana, com s’anomena popularment Roda de Ter, la fresca la va apartant un sol tímid que ja apareix, i ens acompanyarà durant la jornada.

Arriben la gent del Toll que ens amenitzaran tota la jornada, amb la seva música, i instruments tradicionals, música en directe, que pensem és molt necessari potenciar.

De bon matí ens trobem una bona colla de gent per preparar-ho tot, muntar carpes, taules, cadires, i moltes coses mes, rentem els tomàquets, l’estrella de la festa, l’artista convidat, i la gent comença a arribar molt puntual aquests any, els voluntaris del banc comencem a tallar tomàquets, que es van repartint entre els assistents, que ja van anotant les primeres impressions, al full de valoració que els hi hem entregat, el tast és gratuït, només demanem que es faci una valoració el més real possible, fins a set tomàquets oferim per tastar.

Presento en Pep Salsetes, autentica institució per nosaltres, membre fundador de Llavors Orientals, un dels bancs de llavors pioners a Catalunya, amb molts pagesos col·laboradors, que els hi multipliquen llavors, i venen molta verdura de varietats tradicionals als mercats del Vallès, ens parla del favó, una mongeta de la família “vigna”, d’origen Africà, on depèn del lloc on es cultiva te un nom o altre, com acostuma a passar amb les varietats tradicionals.

Les fucàcies de Mas Corcó, pagesos i forners agroecològics, de cereals cultivats a la propietat, i fetes amb tomàquet i ceba vigatana tenen molt bon aspecte, i estan molt bones, desapareixen en poca estona, fet que corrobora el que dic.

I per últim en Jordi Coromina, del restaurant l’Horta de Tavertet, en fa dues elaboracions, a base de carabassa, remolatxa, i sajolida, impressionants com sempre.

Agraïm la presència a última hora de la Fina de CuinaCinc, bloguer molt importat, que s’excusa al no poder venir abans. La intenció és el que compta, tindrem més ocasions.

Puntuació de la valoració del tast de tomàquets

  1. 451 punts Pera de Giron
  2. 446 punts Vinya Vella
  3. 436 punts Verd d’Oristà
  4. 425 punts Cherokee Negre
  5.  394 punts Negre de Califòrnia
  6. 392 punts Taronja de Collserola

Agraïments al Consell Comarcal, Xarxa de Productes de la Terra, i Ajuntament de Roda de Ter

IMG_20190828_201806.jpgIMG_20190908_125949IMG_20190908_125647.jpg

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s